Inloggen
Winkelmandje

Côtes du Jura Savagnin Ouillé 'Draine' 2019

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Zet op verlanglijstje

 

Vandaag besteld voor 15:00, is de volgende werkdag geleverd.
Toevoegen aan favorieten
  • Artikelomschrijving & specificaties

Artikelomschrijving

Deze spatzuivere, fruitige stijl Savagnin is afkomstig van 35 jaar oude wijnstokken op arme klei- en kalkrijke bodem op een hoogte van 300 meter met Zuid-Oost expositie. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, ondergaan ze een langzame fermentatie met druifeigen gisten. 80% van de wijn wordt 11 maanden op houten vaten gerijpt. Na de fermentatie worden de vaten iedere drie maanden bijgevuld om het fruit in de wijn te bewaren. De overige 20% wordt op opgevoed op roestvrij staal. Rijp zacht fruit, kruidige hints en een ronde textuur eindigen met een lange, zilte toets.

This crystal clear, fruity style Savagnin comes from 35 year old vines on poor clay and limestone soil on 300 metres altitude with exposition South-East. After the manual harvest, grapes undergo slow fermentation with indigenous yeasts. 80% of the wine is aged for 11 months on oak barrels. After the fermentation, these barrels are filled every three months in order to preserve the fruit. The other 20% is aged on stainless steel. Ripe, soft fruit, spicy hints and a round texture end in a long, saline finale.

Specificaties

DruivenrasSavagnin
Appellatie/ Soort/ IGPCôtes de Provence
StreekProvence
Inhoud0.75 liter
LandbouwBiodynamisch
Biologisch Gecertificeerd
ProducentLe Clos des Grives
LandenFrankrijk
Tags Jura Clos des Grives Clos Grives Savagnin Ouillé
ArtikelcodeAV127019
Bestellen per6
Fair Duurzaam & kleinschalig
Clean Transparant prijsbeleid
Persoonlijk Service op maat
Snel Bezorging binnen 24uur

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20221203 10:55:44 PC00False0FalseTrue220102