Artikelomschrijving
Single-vineyard Sancerre van een piepklein perceel (0,89 ha) in de gemeente Thauvenay, waar de Sauvignon Blanc stokken geworteld zijn in de diepe kalklaag. Dit terroir komt prachtig tot uiting in deze complexe Sancerre in de vorm van zinderende mineraliteit van de eerste slok tot ver in de lange afdronk. Volgens de plaatselijke legende is in deze wijngaard de laatste wolf in Sancerre gesignaleerd van achteren, vandaar de naam ‘Cul de Loup’, de wolvenkont. Geheel in de stijl en overtuiging van Eric Louis ziet deze grote Sancerre geen hout, maar vindt vergisting en rijping plaats op roestvrij staal.
Single-vineyard Sancerre from a tiny plot (0,89 ha) in the village of Thauvenay, where the Sauvignon Blanc vines are rooted in the deep layer of chalk. This terroir manifests itself in this complex Sancerre showcasing vibrant minerality from the first sip until far in the long aftertaste. According to a local legend, this vineyard is where the last wolf in Sancerre was spotted from behind, hence the name ‘Cul de Loup’ or wolf’s butt. Entirely in the style of Eric Louis this grand Sancerre has not seen any oak, fermentation and ripening occurs on stainless steel.