Artikelomschrijving
Exquise rosé afkomstig van 45 jaar oude Monastrell-stokken die aangeplant staan op een hoogte van 640 meter. Na het precies meten van de phenolische rijpheid van de druiven, vond de oogst plaats de tweede week van Oktober. Alle druiven worden met de hand geplukt. Langzame fermentatie vindt plaats gedurende 3 weken, om de aromatische rijkdom te benadrukken. Hierna rust de wijn nog 4 maanden op de Lie, om de complexiteit en textuur te vergroten. Dit resulteert in een levendige wijn, met explosief fruit op de voorgrond en veel ruggegraat. Om zo te drinken maar zeker ook om bij te eten.
Exquisit rosé made of 45 year old Monastrell-vines, planted on 640 metres altitude. After meticulousy measuring the phelonic ripeness of the grapes, harvest took place the second week of October. All grapes are hand harvested. Slow fermentation takes place during three weeks, to emphasize more aromatic richness. Afterwards, the wine rests another 3 weeks on its fine lees in order to enhance complexity and texture. This results in a lively wine, with explosive fruit to the fore and lots of backbone. To drink on its own, but certainly to eat with as well.