Artikelomschrijving
Les Caillardières is een wijngaard op het plateau van Savennières, met een arme bodem van zand en schist. Het biodynamisch geteelde fruit van deze 45 jaar oude stokken wordt met de hand geoogst 10 dagen later dan ‘La Jalousie’, wanneer de druiven al meer richting optimale rijpheid gaat. De trossen worden direct zacht geperst, gevolgd door spontane fermentatie met druifeigen gisten en zonder sulfiet in 420 liter demi-muids, waarvan 10% nieuw hout. Doorgaans volgt hierna de malolactische gisting en aansluitend rijping op de fijne lie gedurende 18 maanden in dezelfde vaten. De wijn wordt hierna ongefilterd gebotteld met een minimale dosis sulfiet.
Les Caillardières is a vineyard situated on the plateau of Savennières, with a poor soil of sand and schist. The biodynamically cultivated fruit of these 45 year old vines is harvested by hand and 10 days later than ‘La Jalousie’, when the grapes are heading already more towards optimum ripeness. The bunches are pressed gently, followed by spontaneous fermentation with indigenous yeasts and without sulfur in 420 litres demi-muids, of which 10% new oak. Afterwards the wine goes through malolactic fermentation and ripens on its fine lees during 18 months in the same barrels. Then the wine is bottled unfiltered with a minimum dose of sulfur.