Artikelomschrijving
Deze klassieke Rosso di Montepulciano is een blend van 80% Sangiovese, 10% Mammolo, 10% Canaiolo. De wijngaard is 1 hectare groot en de stokken zijn 20 tot 45 jaar oud. De vergisting geschiedt in open vaten met schilcontact gedurende 25 dagen. Tweemaal per dag is er bâtonnage. Hierna vergist de wijn verder in inox cuves. Er volgt een rijping voor 4 maanden in 5 hectoliter grote eiken vaten. Jaarlijkse productie van 9.000 flessen.
This classic Rosso di Montepulciano is a blend of 80% Sangiovese, 10% Mammolo and 10% Canaiolo. The vineyard consists of only one hectare and the vines are between 20 and 45 year old. Fermentation occurs in open vats with skincontact during 25 days. Two times a day bâtonnage takes place. Afterwards the wine ferments in stainless steel cuves, followed by a ripening for 4 months in 5 hectolitre oak barrels. Yearly production is 9.000 bottles.