Artikelomschrijving
De wijngaarden van deze Malvasia bevinden zich op een hoogte van 640 meter boven de zeespiegel. De wijnstokken zijn 20 jaar oud. Na het precies meten van de phenolische rijpheid van de druiven, vond de oogst plaats de eerste week van September. De fermentatie vindt langzaam plaats gedurende drie weken, voor optimale aromatische rijkdom. Hierna rijpt de wijn nog 4 maanden op de lie voor meer structuur en complexiteit. Het resultaat is een zalige Malvasia met hoge smaakintensiteit. Aroma’s van grapefruit, perzik en oranjebloesem worden ondersteund door mooie, lange zuren en smaakvolle afdronk.
The vines of this Malvasia are located on 640 metres altitude. All vines are 20 years of age. After meticulousy measuring the phelonic ripeness of the grapes, harvest took place the first week of September. The wine ferments slowly during three weeks, to extract maximum aromatic richness. Afterwards, this white ripens another four months on its fine lees to obtain more structure and complexity. This results in a delicious Malvasia with high flavor-intensity. Aroma’s of grapefruit, peach and orange blossom are supported by a fine long acidity and flavorful finale.