Artikelomschrijving
Deze sappige rood wordt gemaakt van Pinot Noir, Trousseau en Poulsard druiven. De wijngaard heeft een Oost-Zuid expositie en de wijnstokken zijn tussen de 30 en 45 jaar oud. De druiven worden geoogst met de hand, de schillen blijven een maand in contact met het sap. De eerste 15 dagen wordt de ‘hoed’ van vaste bestanddelen regelmatig naar beneden geduwd, voor grotere kleur-extractie. De wijn wordt 11 maanden opgevoed op roestvrij stalen tanks. De wijn wordt ongeklaard en ongefilterd gebotteld met een minimale hoeveelheid sulfiet. Aroma’s van rood fruit worden ondersteund door fijne zuren en tannines.
This juicy red is made of Pinot Noir, Trousseau and Poulsard grapes. The vineyard has an East-South exposition and the vines are between 30 and 45 year old. All grapes are hand harvested, the skins remain a month in contact with the juice. The first 15 days the ‘hat’ of solid components is punched down regularly to subtract more colour. The wine is aged for 11 months in stainless steel tanks. Afterwards, the wine is bottled unfined and unfiltered with a minimal amount of sulfite. Aroma’s of red fruits are supported by fine acidity and tannins.