Artikelomschrijving
‘Masusta’ of Maxusta, wat in het Baskisch braam betekent, was de eerst wijn die Luis produceerde in 2012. De Garnacha komt van 65 jaar oude stokken in de regio Cárcar (65 kilometer ten zuiden van Pamplona) bij de Ega rivier. In het midden van deze 1.41 hectare wijngaard staat een grote bramenstruik, waar Luis de wijn naar vernoemde. De wijngaard wordt biologisch bewerkt en fermentatie geschiedt met druifeigen gisten in roestvrij stalen vaten. Hierna volgt de rijping gedurende 11 maanden in een mix van gebruikte Amerikaanse, Franse en Navarre eiken vaten. Dit is een energieke en subtiele Garnacha-expressie, met een rijkdom aan aroma’s, rood fruit, florale hints en een spicy ondertoon. De wijn eindigt lang en fris. Gewoonweg zalig.
‘Masusta’ or Maxusta, which in Basque language means blackberry, was the first wine that Luis produced in 2012. The Garnacha grapes come from a 65-year-old vineyard in the area of Cárcar (about 65 Km south of Pamplona), by the Ega river. The middle of this 1.41 hectares vineyard is dominated by a giant blackberry-bush, whereafter Luis named this wine. The vineyard is organically farmed and fermentation occurs with indigenous yeasts in stainless steel vats. Afterwards, the wine ripens for 11 months in a mix of used barrels from American, French and Navarre oak. This is an energetic yet subtle Garnacha-expression, with richness in aroma’s: Red fruit, floral hints and a spicy undertone. The wine ends long and fresh. Simply delicious.