Inloggen

Garnacha 'Masusta' 2018

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Bestellen per 12 Stuk(s)
Zet op verlanglijstje

 

Vandaag besteld voor 15:00, is de volgende werkdag geleverd.
Toevoegen aan favorieten
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten

Barcode

Artikelomschrijving

L, M en T zijn simpelweg de initialen van de jonge en dynamische wijnmaker achter dit project: Luis Moya Tortosa. Luis noemt zichzelf een ‘nomadische wijnmaker’, omdat hij tot dusver (nog) geen eigen wijngaarden bezit. In plaats daarvan beweegt hij zich door de streek om wijngaarden te vinden en oude wijngaarden opnieuw leven in te blazen. Dit doet hij voornamelijk met de Garnacha-druif in Navarra en op de grens tussen Navarra en Rioja, waar hij ook werkt met de Graciano. Luis behoort ook tot de ‘new wave’ jonge Spaanse wijnmakers, die verbonden zijn met hun regio en met nieuwe kennis oude tradities voortzetten. Een naam om in de gaten houden. ‘Masusta’ of Maxusta, wat in het Baskisch braam betekent, was de eerst wijn die Luis produceerde in 2012. De Garnacha komt van 65 jaar oude stokken in de regio Cárcar (65 kilometer ten zuiden van Pamplona) bij de Ega rivier. In het midden van deze 1.41 hectare wijngaard staat een grote bramenstruik, waar Luis de wijn naar vernoemde. De wijngaard wordt biologisch bewerkt en fermentatie geschiedt met druifeigen gisten in roestvrij stalen vaten. Hierna volgt de rijping gedurende 11 maanden in een mix van gebruikte Amerikaanse, Franse en Navarre eiken vaten. Dit is een energieke en subtiele Garnacha-expressie, met een rijkdom aan aroma’s, rood fruit, florale hints en een spicy ondertoon. De wijn eindigt lang en fris. Gewoonweg zalig.


L, M and T are quite simply the initials of the young and dynamic winemaker behind this project: Luis MoyaTortosa. Luis likes to call himself a ‘Nomadic Winemaker’ since, as of yet, he doesn't own any vineyards. Instead, he moves through the land, finding and reviving old vineyards. Predominantly with the Garnacha-grape in Navarra and in the area of Rioja bordering Navarra, where he also works with the Graciano variety. He rents the spaces in which he makes his nomadic wines. For now, Luis works with 5 hectares of very old vineyards in various areas, producing about 12.000 bottles of wine a year, some of them together with his good friend and winemaker, Gonzalo Celayeta. Luis is part of the ‘new wave’ young Spanish winemakers, who are connected to their region and maintain old traditions with new knowledge. A name to watch. ‘Masusta’ or Maxusta, which in Basque language means blackberry, was the first wine that Luis produced in 2012. The Garnacha grapes come from a 65-year-old vineyard in the area of Cárcar (about 65 Km south of Pamplona), by the Ega river. The middle of this 1.41 hectares vineyard is dominated by a giant blackberry-bush, whereafter Luis named this wine. The vineyard is organically farmed and fermentation occurs with indigenous yeasts in stainless steel vats. Afterwards, the wine ripens for 11 months in a mix of used barrels from American, French and Navarre oak. This is an energetic yet subtle Garnacha-expression, with richness in aroma’s: Red fruit, floral hints and a spicy undertone. The wine ends long and fresh. Simply delicious.

Specificaties

DruivenrasGarnacha
Appellatie/ Soort/ IGPNavarra
StreekNavarra
Inhoud0.75 liter
LandbouwBiologisch Gecertificeerd/ Certified Organic
ProducentOverige
LandenSpanje
Tags Masusta Navarra Garnacha LMT Wines
ArtikelcodeAV500118
Bestellen per12
Fair Duurzaam & kleinschalig
Clean Transparant prijsbeleid
Persoonlijk Service op maat
Snel Bezorging binnen 24uur

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen