Cantina Girlan werd in 1923 opgericht door 23 wijnbouwers in een historisch gebouw uit de 16e eeuw. Vandaag zijn er 200 wijnbouwers betrokken bij dit project. Keldermeester Gerhard Kofler houdt nauw contact met de wijnboeren. Girlan heeft beschikking tot hypermoderne wijnkeldertechnologie en optimale opslagcondities. De enkel met de hand geoogste druiven worden volgens een strak oogstplan verwerkt en de wijnen worden in drie kwaliteitsniveaus in de markt gezet. Girlan kiest voor de beste terroirs per druivensoort. Dit levert zeer precieze wijnen op, met de kenmerkende spatzuiverheid van de wijnen van deze regio.
Cantina Girlan was founded in 1923 by 23 producers in a historic 16th centry building. Today, over 200 wine makers are involved in this project. Celler master Gerhard Kofler is closely involved with every single one of them. Girlan owns hypermodern wine cellar technology and perfect conditions for storing their wines. The grapes are hand-harvested following a rigid harvest plan and are marketed in three quality levels. Girlan choses the best terroirs of each variety. This results in very precise wines, with the characteristic crispness of the wines of this region.