Artikelomschrijving
Deze blend van 85% Mencía, 10% Alicante Boushet en 5% andere druivenrassen is afkomstig van een 0.2 hectare groot perceel in één van de koelste gebieden van het gebied, gesitueerd op de top van een op het weste georiënteerde heuvel naast een dennenbos. De laatste wijngaard die de zon ’s morgens bereikt. Bodem is kleirijk. De wijnstokken zijn over de 100 jaar oude bushvines. De druiven worden niet ontsteeld en gekneusd met de voeten. Vergisting met druifeigen gisten vindt plaats in vier open 225 liter vaten. Maceratie is 27 dagen met zachte punch down. De wijn wordt dan overgestoken naar een vijf jaar oud 500 liter oude vat en rijpt nog 12 maanden verder. Dit is de hoogst gelegen wijngaard met de oudste wijnstokken en geeft een wijn met veel power, fijne tanninestructuur, fraîcheur en lengte.
This blend of 85% Mencía, 10% Alicante Boushet and 5% other varieties comes from a 0.2 hectare plot in one of the coolest areas of the region, situated on the top of a west-oriented slope next to a pine forest. The last vineyard to see the sun in the mornings. The soil is rich in clay. The vines are over 100 year old bushvines. Grapes are 50% whole cluster and are gently foot crushed. Fermentation with wild yeasts takes place in four open topped 225 litre barrels. The juice macerates for 27 days, the cap is gently submerged by hand twice daily. The wine is then transferred to a five year old 500 litre oak barrel and ripens for another 12 months. This is the highest altitude vineyard with the oldest vines and gives a wine with power, fine tannins, freshness and length.