Artikelomschrijving
Deze Bierzo is afkomstig van 0,3 hectare op het noord-oost georiënteerde helling op een hoogte van 700 meter met een rotsachtige, leisteen bodem. Er zitten behalve het grote deel Mencía 12 andere rassen in de blend, wat ongewoon is voor de streek. Druiven worden voor 50% ontsteeld en zacht gekneusd met de voeten. Vergisting met druifeigen gisten vindt plaats in vier open 225 liter vaten. Maceratie is 24 dagen met zachte punch down. De wijn wordt dan overgestoken naar een vijf jaar oud 500 liter oude vat en rijpt daar nog 12 maanden verder. In tegenstelling tot de elegante Sufreiral, geeft deze single vineyard een robuustere stijl Bierzo.
This Bierzo comes from 0,3 hectare on a north-east oriented slope on an altitude of 700 metres with a rocky, slate soil. Apart from Mencía, this blend consists of 12 other grape varieties, which is unusual for the region. Grapes are 50% whole cluster and are gently foot crushed. Fermentation with wild yeasts takes place in four open topped 225 litre barrels. The juice macerates for 24 days, the cap is gently submerged by hand twice daily. The wine is then transferred to a five year old 500 litre oak barrel and ripens for another 12 months. In contrast to the elegant Sufreiral, this single vineyard gives a more robust style Bierzo.